امروز: ۱۴۰۳ يکشنبه ۹ ارديبهشت
 

ماهنامه شهریور 90

 ماهنامه شهریور 90
 

ماهنامه کارخانه خوراک دام خراسان

شهریور 1390

به نام خدا

کارخانه خوراک دام خراسان در نظر دارد به منظور بالا بردن سطح علمی و آگاهی های دامداران عزیز و همچنین ا رائه اخبار و اطلاعات مرتبط در بخش دامپروری از این پس ماهنامه خوراک دام خراسان را تهیه و در اختیار علاقه مندان قراردهد امید است به یاری خدا ، و با ا را ئه نظرات و پیشنهادات شما دامداران سخت کوش و پرتلاش ، گامی در جهت بهبود وضعیت تولید وافزایش بازدهی و بهره وری در امرتولید برداشته شود .


******************************************

کارخانه خوراک دام خراسان اولین کارخانه تولید کننده انواع کنسانتره های دامی و خوراک کامل دراستان خراسان پهناور است که در سال 1362 تأسیس و در سال 1365 باظرفیت 30 هزارتن در سال باحضور وزیر محترم صنایع و مسئولان محترم استان در شهرستان تربت حیدریه مورد بهره برداری قرارگرفت 0 فعالیت کارخانه تولید انواع کنسانتره های دامی و خوراک کامل با مواداولیه مرغوب زیر نظر مسئولان محترم معاونت اموردام سازمان جهادکشاورزی استان و کارشناسان مجرب کارخانه می باشد .

*******************************************

هدف کارخانه تولید انواع کنسانتره های دامی باتضمین کیفیت برای تمامی دام های سبک و سنگین بوده که توانسته است در طول مدت بیست و هشت سال فعالیت خود رضایت دامداران عزیز را جلب نماید ودرخدمت آنان باشد .

********************************************

دامداران عزیز می توانند برحسب نیاز دام خود ( گاوهای شیری ، پرواری ، گوسفند ، بز 00000000) را براساس فرمولهای مورد نظر سفارش دهند تا در اسرع وقت و رعایت تمامی استانداردها ، تولید و ارسال شود 0 همچنین مدیران وکارشناسان کارخانه درتمامی اوقات در خدمت دامداران عزیز ، برای رفع مشکلات احتمالی و پاسخگویی سوالات آنان می باشند 0خوب است بدانیم که 75% هزینه یک دامداری صرف تهیه و خرید خوراک دام می شود . به همین دلیل شناخت مواد غذایی و تشخیص نیازهای غذایی دام ، از اهمیت ویژه ای برخورداراست . در مدیریت صحیح یک واحد دامداری ( خواه سنتی و یاصنعتی ) هزینه های تغذیه و نگهداری دام ، باید با میزان تولید محصولات متناسب باشد . بنابراین ضروری است ، اطلاعات ، دانش و توان علمی دامداران روستایی ، درباره فرهنگ تغذیه مناسب و صحیح ، همواره تقویت شود تا با بکارگیری یافته های جدید علمی و درنظر گرفتن شرایط آب و هوایی و فرهنگی مناطق روستایی ( در امر تغذیه دام ) به افزایش تولیدات و حفظ سلامتی دام دست یابند .

نکات مهم در مصرف کنسانتره :

1- مصرف کنسانتره درجیره های پیشنهادی ، باید به تدریج جایگزین خوراک قبلی حیوان گردد ( حداقل 10 – 3 روز ) ممکن است در ابتدای مصرف کنسانتره ، از میزان تولید اندکی کاسته گردد و یا وزن روزانه دام افزایش یابد ( که امری طبیعی است ) در صورت تداوم مصرف خوراک جدید ، دستگاه گوارش دام عادت کرده و این مسئله برطرف می گردد .

2- باید توجه شود که گوسفندان نسبت به تغییر رژیم غذایی بسیار حساس هستند پس در مواقعی که تغییر جیره ضروری است لازم است قبلا واکسن آنتروتوکسمی به حیوان تزریق شود .

3- به طور کلی در پرواربندی ( بخصوص در گوساله های پرواری برای افزایش وزن روزانه یک کیلوگرم : 5/2 کیلوکنسانتره و 8/2 کیلوگرم علوفه خشبی ، توصیه می شود 0 البته برای افزایش وزن بیشتر ، می توان نسبت کنسانتره به علوفه را تا 60 به 40 افزایش داد ( گرچه در این حالت دامدار باید مراقب اسیدوز و نفخ دام باشد .

4- بطور کلی ، چون مصرف کنسانتره دامی برای تولید شیر بسیار مناسب است ، باتوجه به کیفیت علوفه دام ، (( برای تولید هر 5/2 کیلوگرم شیر )) بطور متوسط روزانه حدود یک کیلوگرم کنسانتره در نظر گرفته می شود .

5- مصرف بیش از اندا زه موادکنسانتره ای به تنهایی ، ممکن است به سلامتی دامها صدمه بزند ، بنابراین سعی کنید همیشه کنسانتره را به همراه علوفه خشبی و کاه به دام بدهید .

************************************************

معمولا ً در بسیاری از مواد اولیه کنسانتره که در بازار آزاد عرضه می شود ، تقلب هایی صورت می گیرد و یک دامدار قادر نیست کیفیت آن را دقیقا کنترل نماید .

خوراک های کنسانتره که توسط کارخانجات خوراک دام تولید می شود ، بطور مستمر و مداوم توسط کارشناسان ، نمونه برداری شده وبه آزمایشگاه معتبر ارسال گشته و کیفیت آن کنترل می گردد .

امروزه در عمل ثابت شده که در پروار بندی دام با استفاده از موادکنسانتره سود بیشتری نسبت به چرانیدن دام عاید دامدار می شود0 چون در شیوه چرانیدن دام ، حیوانات باید انرژی زیادی را برای یافتن غذا صرف نمایند .

اهمیت استفاده از کنسانتره در تغذیه گوسفند :

گوسفند از جمله حیواناتی است که نسبت به کمبود موادمغذی ضروری ، مانند انرژی و پروتئین حساسیت نشان می دهد ، بخصوص هنگامی که این کمبود با کمبود سایر عوامل مغذی مانند موادمعدنی ، ویتامین ها و اسیدهای آمینه ضروری همراه باشد ، افت رشد پشم ، لاغری شدید ، که سرانجام منجر به افزایش میزان تلفات می شود ، همه در اثر کم شدن مقاومت دام می باشد که عامل اصلی تغذیه نامناسب است .

باتوجه به مطالب فوق و اینکه در سیستم سنتی پرورش گوسفند ، تغذیه متناسب با نیازهای دام نمی باشد ، غالباً از خوراک های متعادل شده صنعتی ( کنسانتره ) در تغذیه دام استفاده نمی گردد لذا بروز اختلالات و ناهمگونی تغذیه از ، ایجاد می شود در روش های سنتی معمولا ً میزان انرژی و پروتئین عناصر معدنی و ویتامین های لازم تأمین نمی گردد . کنسانتره پرواری تولید شده در کارخانه خوراک دام خراسان علاوه بر تأمین احتیاجات غذایی گوسفند از بروز اختلالات تغذیه ای ناشی از تغذیه سنتی جلوگیری می نماید .



گروه R & D و کنترل کیفیت

کارخانه خوراک دام خراسان

تاريخ: ۱۳۹۰/۶/۲۲
 


آب و هوا



اوقات شرعی

طراحی و اجرا توسط وب باکس پورتال