امروز: ۱۴۰۳ جمعه ۷ ارديبهشت
 

ماهنامه اردیبهشت 96 - شماره 65

 ماهنامه اردیبهشت 96 - شماره 65

🐮اصول تغذیه گاو (بخش سوم)🐮

 

🐄مدیریت تغذیه در مرحله آخر شیردهی:

 

مدیریت تغذیه ای گاوهای شیرده در این مرحله آسان تر از مراحل دیگر است . زیرا در این مرحله ، مصرف مواد غذایی بیشتر از نیازهای تولید شیر بوده ، تولید شیر رو به کاهش است .

نکاتی که باید مد نظر مدیریت گاوداری باشد عبارتند از :

 

🐮کاهش وزن ایجاد شده در آغاز دوره شیردهی باید به گونه ای جبران شود که گاو در آغاز دوره خشکی از وزن مناسبی برخوردار باشد.

 

🐮حداکثر کوشش در رابطه با تداوم شیردهی در حد امکان به عمل آید.

 

🐮تلیسه های جوان ، نیازهای ویژه ای برای رشد دارند ، بنابراین برای ایجاد رشد در تلیسه‌ی 2 ساله (شکم اول) 20% و برای تلیسه‌های۳ ساله (شکم دوم) 10% از مواد غذایی بیشتر از مقدار مورد نیاز برای نگهداری منظور شود.

 

🐮با توجه به نیاز کم مواد مغذی ، می توان نسبت علوفه حجیم به کنسانتره را افزایش داده و با استفاده از ترکیبات ازت دار غیر پروتئینی هزینه های غذایی را کاهش داد.

 

🐮برای خشک کردن گاوها در پایان این مرحله می توان غذا و آب مصرفی را محدود نمود.

 

🐄مدیریت تغذیه‌ای گاوهای خشک:

 

برای آماده سازی گاو برای شیردهی بعدی ، بایستی یک دوره خشک در نظر گرفت . با در نظر گرفتن یک دوره خشک 60 روزه تولید شیردهی بعد برای بیشتر ماده گاوها ، بهینه خواهد شد. اگر دوره خشک کمتر از 40 روز باشد بافت پستان گاو زمان کافی برای بازسازی نداشته و در نتیجه تولید شیر دوره بعدی ایده آل نخواهد بود. اگر دوره خشک گاو بیشتر از 70 روز باشد ، گاو بیش از حد چاق می شود ، در حالی که تولید شیر در دوره بعد زیاد نشده و دشواری زایمان به دلیل چاقی نیز به وجود خواهد آمد . گفته می شود که بازدهی مصرف انرژی برای بافت سازی به هنگام شیردهی بیشتر از دوره خشک است ، از این رو باید کوشش کرد که کاهش وزن گاو در هفته های پایانی شیردهی جبران گردد. بدین ترتیب افزایش وزن ماده گاو در دوره خشک بیشتر مربوط به رشد جنین خواهد بود .

مواردی که در این مرحله در زمینه تغذیه گاوها باید رعایت شود عبارتند از:

 

🐮مصرف کلسیم بایستی به کمتر از 100 گرم در روز محدود شود و همزمان فسفر کافی در اختیار گاوها قرار گیرد (۳۵ تا ۴۰ گرم فسفر در روز برای نژادهای بزرگ ) کلسیم بیشتر ، به ویژه اگر جیره از نظر فسفر کمبود داشته باشد، احتمال بروز بیماری تب شیر را افزایش می دهد.

 

🐮اگر علوفه کمبود سلنیوم دارد باید روزانه ۳ تا ۵ میلی‌گرم سلنیوم به علوفه اضافه گردد.

 

🐮از تغذیه زیاد ماده معدنی باید خودداری شود (به ویژه مخلوط با نمک سدیم) و مصرف نمک طعام را باید به حداکثر 28 گرم در روز محدود نمود .

 

🐮مصرف زیاد نمک موجب نگهداری آب در بدن و ایجاد خیز یا ادم در برخی گاوها به ویژه تلیسه های شکم اول می شود.

 

منبع: مجله ی veepro holland

تاريخ: ۱۳۹۶/۵/۲۲
 


آب و هوا



اوقات شرعی

طراحی و اجرا توسط وب باکس پورتال