امروز: ۱۴۰۳ شنبه ۸ ارديبهشت
 

ماهنامه اردیبهشت 92

 ماهنامه اردیبهشت 92

عوامل موثر بر میزان مصرف خوراک :

وزن بدن :

مهمترین عامل موثر و تعیین کننده میزان مصرف خوراک وزن بدن است .به طور تقریبی می توان گفت که میزان مصرف سه درصد وزن بدن است که برآورد بسیار با ارزشی در بین تمامی نژادهای گاو شیری است .

میزان تولید شیر :

هر گاو شیری نسبت به گاو مشابه ای که شیر تولید نمی کند و جیره یکسانی دریافت می کند ، غذای بیشتری می خورد در مورداین که آیا مصرف خوراک تولید شیر را تحریک می کند ویا برعکس ، بحث های زیادی صورت گرفته است . به نظر می رسد میزان شیر تولیدی سبب تحریک مصرف اختیاری شده و احتمالا کیفیت شیر نیز برروی میزان مصرف تاثیر دارد.

کیفیت جیره :

مصرف اختیاری تحت تاثیر کیفیت جیره و نیاز دام است. تغذیه غذاهایی با کیفیت بیشتر باعث ماندگاری بیشتر آنها در شکمبه برای مدت طولانی تر از حد لازم برای تجزیه میکربی شده وتنها زمانی که اجزای غذایی تجزیه شده و ازشکمبه خارج می شوند ، امکان مصرف غذای بیشتر وجود دارد.

مرحله شیرواری :

گاوهای تازه زا بیش از آنچه برآورد شده مصرف نمی کنند. . زیرا حجم وسیعی از حفره شکمی در گاوهای آبستن سنگین توسط رحم و جنین اشغال می شود لذا شکمبه کوچکتر شده ودرنتیجه برای رسیدن به اندازه اولیه به چند روز زمان نیاز دارد . و همچنین تغییر جیره دام درزمان زایمان از جیره ای با علوفه زیاد به جیره ای با کنسانتره بالا ، تغییر عمده ای در نوع جیره محسوب می شود و باید تطابقی در دیواره شکمبه و همچنین جمعیت میکربی آن با غذای مصرفی جدید به وجود آید.

مرحله آبستنی :

در طی دو سوم ابتدای آبستنی ، اندازه جیره و تاثیر آن در کاهش مصرف اختیاری کم است ، لذا می توان اثرات آبستنی بر مصرف اختیاری را تا دو ماه آخر آبستنی نادیده گرفت .اما در طول دو ماه آخر آبستنی ، علیرغم تغذیه جیره با کیفیت خوب مصرف اختیاری خوراک کاهش می یابد. 

واحد تحقیق و توسعه کارخانه خوراک دام خراسان 
تاريخ: ۱۳۹۲/۳/۱۳
 


آب و هوا



اوقات شرعی

طراحی و اجرا توسط وب باکس پورتال