امروز: ۱۴۰۳ جمعه ۷ ارديبهشت
 

ماهنامه شهریور 92

 ماهنامه شهریور 92

نکات مهم در تغذیه گوساله از 4 ماهگی تا 12 ماهگی :



معمولا وقتی تلیسه ها از شیر گرفته می شوند ، بجای اینکه آنها را به عنوان سرمایه حیاتی بیشتر مورد توجه قرار دهند ، مراقبت از آنها به دست فراموشی سپرده می شود .

تغذیه بیش از حد منجر به مشکلات مربوط به تولید مثل و بیماری می گردد، اما معمولا تغذیه بطور ناکافی انجام می شود .
در تلیسه های چاق چربی اطراف دستگاه تناسلی را می گیردو باعث بروز اختلالات تناسلی می شود . ذخیره چربی در پستان نیز باعث کاهش ظرفیت تولید شیر می گردد. تلیسه ها پس از رسیدن به وزن ویژه ای ، بالغ می شوند. کاهش تغذیه موجب می شود که تلیسه در سن بالاتری به این وزن برسد که افزایش سن بلوغ را در پی دارد. همچنین کاهش انرژ ی به هنگام جفت گیری ، موجب کاهش بازده آبستنی می گردد.
تلیسه با توجه به رشد اندامها و استخوان بندی بدن و بخصوص لگن خاصره در 16 – 15 ماهگی جفت گیری ویا تلقیح می شود. وزن مناسب برای جفتگیری در نژادهای مختلف متفاوت می باشد.
به جای آنکه گوساله ها را با علوفه وکنسانتره بطور جداگانه تغذیه کنیم ، می توانیم آنها را مخلوط کرده و بصورت یک غذای کامل تغذیه نماییم. که موجب صرفه جویی در مصرف کارگر می شود.
تا پنج ماهگی یک سوم ماده خشک مورد نیازگوساله ها را باید از علوفه و دو سوم بقیه را از غلات تامین نمود
برای گوساله های شش تا ده ماهه ، 75 درصد ماده خشک مورد نیاز را از علوفه و 25 درصد بقیه را از غلات ویا کنسانتره تامین نمایید.
تلیسه ها را براساس سن و اندازه گروه بندی نمایید و به اندازه کافی فضای آخور برای آنها منظور نمایید.
تلیسه قبل از هرچیز برای رشد به پروتئین وویتامین ها ، کلسیم و فسفر احتیاج دارد که معمولا در یونجه به نحو مطلوب وجوددارد.تغذیه با ذرت سیلو شده هم برای تلیسه خوراک خوبی است به شرطی که کمبود کلسیم وفسفر آن با افزودن مکمل های معدنی تامین گردد.زیرا تلیسه آبستن علاوه بر رشد استخوانهای بدن خود برای رشد استخوانهای جنین نیز احتیاج به کلسیم وفسفر دارد.
.
                                                                                                    گروه تحقیق و توسعه کارخانه خوراک دام خراسان
تاريخ: ۱۳۹۲/۶/۹
 


آب و هوا



اوقات شرعی

طراحی و اجرا توسط وب باکس پورتال