امروز: ۱۴۰۳ جمعه ۳۱ فروردين
 

ماهنامه مهر ماه 92

 ماهنامه مهر ماه 92

اصول نمونه برداری از خوراک دام :

تهیه جیره دام براساس کیفیت مواد اولیه ، پایه گذاری می گردد . نمونه برداری صحیح از مواد اولیه و ارزش یابی دقیق  آن ، باعث تجزیه وتحلیل  صحیح کیفیت مواد اولیه اعم از دانه ها ، کنجاله ها و منابع پروتئینی ، مکمل ها و همچنین محصول تولید شده ( خوراک دام ) می شود.

از آنجائیکه انجام آزمایشات لازم برروی تمام محموله خریداری شده ، عملی نیست باید آزمایش های لازم را روی نمونه یا نمونه هایی از کالا که طبق ضوابط معین برداشته می شود، انجام داد.

عوامل موثر بر نحوه نمونه برداری  و مقدار یا تعداد نمونه :

با توجه به نوع مواد اولیه،شیوه مناسب نمونه گیری و مقدار نمونه برای مواد اولیه مختلف تعیین میگردد. انتخاب شیوه مناسب نمونه گیری ، بستگی به نوع و ظرفیت وسیله حامل نمونه  و تجهیزات نمونه گیری دارد. نوع و اهداف آزمایشاتی که باید برروی نمونه انجام شود  در نحوه نمونه برداری و مفدار یا تعداد نمونه ای که باید برداشته شود ، موثر است . لذا عمل نمونه برداری باید طوری انجام شود که با اجرای آزمایش های مورد نظر روی نمونه ها بتوان درباره کل محموله ای که از آن نمونه برداری شده داوری کرد.

نمونه آزمایشگاهی :

یک نمونه کامل نمونه ای است که معرف واقعی از کل محموله ارسالی باشد .

هدف از نمونه برداری آزمایشگاهی ، بدست آوردن بخشی از یک بهر است . به طوریکه تعیین هر نوع مشخصه خاص این بخش ، بیانگر ارزش میانگین آن مشخصه در سرتاسر بهر باشد .بهر به مقدار مشخصی از ماده مورد نظر که فرض می شود خصوصیات همگن دارد ، گفته می شود.

با نمونه برداری از نقاط مختلف یک بهر ، نمونه های اولیه به طور متناوب گرفته می شود . این نمونه ها با یکدیگر مخلوط می گردند تا نمونه کلی به دست آید .

پس نمونه های آزمایشگاهی با مخلوط کردن و تقسیم نمونه کلی به دست می آیند.

( ادامه دارد )
 
گروه تحقیق و توسعه کارخانه خوراک دام خراسان
 
 
 
 
تاريخ: ۱۳۹۲/۷/۱۳
 


آب و هوا



اوقات شرعی

طراحی و اجرا توسط وب باکس پورتال