امروز: ۱۴۰۳ شنبه ۱ ارديبهشت
 

ماهنامه شهریور 97- شماره 81

 ماهنامه شهریور 97- شماره 81

بیماری تب شیر در گوسفند

 

نام قدیمی بیماری بره زایی بوده بیماری در میش و بز ماده قبل و بعد از زایمان اتفاق می افتد ولی ظهور بیماری ۲ تا ۴ روز و گاهی ۶ هفته بعد از زایمان به وفور مشاهده می گردد. تظاهرات اولیه بیماری لرزش عضلات به خصوص عضلات کتف می باشد. گاهی متعاقب لرزش شدید عدم تعادل میش روی زمین می خوابد. بیمار روی جناق سینه می نشیند در این هنگام حرکات شکمبه از بین رفته و یبوست در دام ظاهر می شود. دام هوش و حواس خود را از دست داده و به اطراف بی اعتنا می شود. فشارخون پایین افتاده و نبض غیر محسوس می شود. در صورتی که به درمان مبتلایان در گله اقدام گردد میش ها در مدت ۳۰ دقیقه حالت طبیعی خود را به دست می آورند در غیر اینصورت مبتلایان بعد از ۶ تا ۱۲ ساعت تلف خواهند شد. در میش و بز کم شدن ترشح شیر بی اشتهایی و خوابیدن دام روی زمین و بی حال بودت و تب از علایم بیماری است.

 

پیشگیری:

 

نظافت دوشش، تقویت عمومی مادر قبل و بعد از زایش از طفی است که تا حدی در پیشگیری موثر است.

درمان: باد کردن پستان و یا تزریق محلول کلوگانات دو کلسیم به مقدار ۶۰ تا ۱۲۰ سانتی متر مکعب در حسب جثه حیوان مفید است تزریق زیر جلد صورت می گیرد.

 

👈دامداران برای جلوگیری از نفوذ سرما به گاوها و گوسفندان تهویه را کم می‌کنند و پنجره‌ها را می‌بندند که این کار باعث بیماری تنفسی در آنها می‌شود؛ چرا که این دام‌ها از تنفس هوای سالم محروم می‌شوند و با تولید آمونیاک در محیط دچار این بیماری می‌شوند. با وجود سرد شدن هوا، دام‌ها به ویژه گاوها و گوسفندان نسبت به هوای سرد مقاوم هستند؛ چرا که بدن گوسفندها پوشیده از پشم است همچنین پوست گاوها ضخیم است، بنابراین آنها دمای 25 درجه زیر صفر را می‌توانند تحمل کنند. بهترین هوای مناسب برای نگهداری این دام‌ها جلوگیری از هوای سرد همچنین جلوگیری از گرمای بیش از حد و تنفس هوای سالم است. با توجه به سرد بودن هوا در این فصل گوسفندان دسترسی به آفتاب ندارند و در اواخر اسفندماه اغلب دچار بیماری کمبود کلسیم، فسفر به ویژه بیماری تب شیر می‌شوند که درمان بیماری تب شیر با کلسیم برطرف می‌شود

تاريخ: ۱۳۹۷/۹/۷
 


آب و هوا



اوقات شرعی

طراحی و اجرا توسط وب باکس پورتال