امروز: ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۰ ارديبهشت
 

ماهنامه مرداد 93 - شماره 32

 ماهنامه مرداد 93 - شماره 32

گروه بندی گاوها :

یکی از مهمترین مسائل مدیریتی در پرورش گاو ،گروه بندی دامها بر اساس تولیدشیر و سن دام می باشد. بعضی گله ها را می توان بر اساس مرحله شیردهی ( گاوهایی که در ابتدا ، اواسط ویا در انتهای شیردهی هستند ) تقسیم نمود.البته عواملی چون اندازه جایگاه ، تعداد گاوهایی که درهرنوبت وارد شیردوشی می شوند وضعیت نمره بدنی و تولید مثلی دام نیز بر گروه بندی گاوها تاثیر میگذارد. نکته مهم در گروه بندی این است که نیازهای تغذیه ای دامهادر یک گروه با هم یکسان باشد .

تغذیه ی دوره ای گاوهای شیری :

تغذیه ی دوره ای یا مرحله ای عبارتست از طراحی برنامه های تغذیه ای گاوها براساس میزان تولید مصرف غذا تغییر وزن بدن و زایمان .

بر اساس پنج مرحله تولید حیوان به شرح زیر می باشد :

1-      از هنگام زایمان تا 80 روز بعد از آن

2-      80 تا 200 روز بعد از زایمان

3-      200 تا 305 روز بعد از زایمان

4-      45 تا 60 روز قبل از زایمان

5-      گروه گاوهای که دوره خشکی آنها رو به اتمام است با توجه به این مراحل ٬برنامه های تغذیه ای اختصاصی جهت تولید بیشتر و نگهداری سالم گاوهای شیری اعمال می گردد

 

 

تغذیه گاوها بصورت گروهی:

دراکثر واحدهای پرورشی گاوهای شیری دسته ای از گاوها را بصورت یک واحد در نظر گرفته ونگهداری می کنند. برای این گاوها معمولا همه خوراک مصرفی بصورت یکجا ویا در چند نوبت در اختیار حیوان قرار می گیرد، و کنسانتره مصرفی حیوان نیز ممکن است در چند نوبت و بعد از دفعات شیردوشی در اختیار آنها قرار گیرد. تغذیه همه گاوها بصورت یک واحد ، در وهله اول می تواند متناسب با وضعیت کارگری انجام گیرد.  ولی در این روش، مشکلاتی وجود دارد، یکی از مهمترین آنها اینکه،گاوهای پرتولید، نتوانند به میزان مناسب غذا دریافت کنند،که نتیجه آن، نرسیدن به اوج تولید ، و پائین آمدن تولید در طی دوره شیردهی، متناسب با پتانسیل حیوان خواهد بود.

 

فواید گروهی نمودن گاوها :

·        زمانی که گاوها براساس میزان تولید دسته بندی شوند، گاوهای پرتولید شانس بیشتری برای دریافت نیازهای مربوط به انرژی و پروتئین خود خواهند داشت زیرا که می توان برای این گاوها کنسانتره بیشتری را نسبت به کم تولیدترها اختصاص داد.

·        نگهداری به صورت گروهی، به ما این اجازه را خواهد داد که میزان بیشتری از علوفه کم کیفیت تر ، را با پیشرفت در دوره شیردهی و کاهش تولید برای گاوها اختصاص دهیم.

·        در این سیستم ما مجاز خواهیم بود که برای گاوهای کم تولیدتر، از جیره های کم بهاتری استفاده کنیم، بخصوص وقتی که مواد خشبی انرژی و پروتئین کمتری نسبت به دانه ها        و مکملها ی پروتئینی داشته و در نتیجه هزینه کمتری را به ما تحمیل می کنند.

·        یکسان بودن گاوها ازنظر تولید، می تواند انجام برنامه های مربوط به شیردوشی را در شیر دوشیها با راحتی بیشتری میسر نماید.

·        فحل یابی باسهولت بیشتری انجام می گیرد، به خصوص زمانی که گاوها به توجه بیشتر، برای از دست ندادن فحلی و دوره تولید مثلی بعدی ، نیازداشته باشند.

 
واحد تحقیق و توسعه کارخانه خوراک دام خراسان 
تاريخ: ۱۳۹۳/۶/۸
 


آب و هوا



اوقات شرعی

طراحی و اجرا توسط وب باکس پورتال